Røget fisk

Røget fisk (se produkter længere nede)

Forskellen mellem varm- og koldrøget:

Den største forskel på varm- og koldrøget fisk er strukturen fiskekødet får pga. af røgtemperaturen. Varmrøget fisk er, som navnet angiver, røget ved varm røg (ca. 85 gr. C), og denne fisk bliver derfor også "dampet", og dermed bliver fisken blødere i strukturen end den koldrøgede, som - generelt i noget længere tid - udsættes for kold røg (ikke over 26 gr. C). Den varmrøgede fisk er derfor meget velegnet til at plukke i stykker/smøre på, hvorimod den koldrøgede fisk er så fast, at den kan skæres i pæne, tynde skiver eller tern m.v.

Hvad gør vores røgede fisk helt specielle:

Vi er egentlig startet udelukkende som et røgeri for flere årtier siden, og derfor har vi stor erfaring i røgning, og alt er ægte traditionelt håndværk. F.eks. håndsaltes (tørsaltes) alt koldrøget fisk. Vi kunne ikke drømme om at bruge stiksaltning eller at dyppe i noget, der kan øge fiskens vægt eller give mere farve. Tørsaltning med grubesalt tvinger en del vand ud af fisken, og det giver så selvfølgelig et noget større svind under røgningen, men da vi udelukkende går efter at få den bedste kvalitet og den bedste smag, så er der for os ikke andre metoder at gøre det på. Du betaler så heller ikke for et stort og unaturligt vandindhold i vores produkter, og for os tager en røgeproces den tid, der er nødvendig, men naturligvis overvåger vi hele tiden rette temperatur og røgmængde.

Vi bruger også udelukkende renset bøgesmuld (renset for urenheder, kim og bark) og det giver en rigtig god kvalitet og et rund, blød og fin smagsoplevelse.

Råvarens kvalitet er bestemt heller ikke lige meget. Her bruger vi kun det bedste, så du er sikker på, at hos os får du ikke en vare, der har været i Kina for f.eks. at blive fileteret.

Og så elsker vi at gå vores egne veje. Læs mere om det under varmrøget kulmule.{{amount}}
{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}


Forskellen på varm- og koldrøget fisk

Der er stor forskel på varm- og koldrøgning. Den samme fisk smager vidt forskelligt ved de 2 metoder. Det er røgtemperaturen, der afgør det hele. Varmrøget fisk er, røget ved varm røg min. 72 gr. C, og denne fisk bliver derfor også "dampet", og derfor bliver fisken blødere i strukturen end den koldrøgede, som - generelt også i noget længere tid - udsættes for kold røg, max. 28 gr. C., og derfor bliver ret fast i det. Den varmrøgede fisk er derfor meget velegnet til at plukke i stykker, men f.eks. kulmule kan også skæres i skiver, men ikke nær så tynde og pæne, som det kan lade sig gøre med den koldrøgede.