Økologiske ørreder

Vi var de første herhjemme til at udbyde ferske, friske økologiske ørreder og røgede ørreder til hele landet. Vi tilbyder i dag stadig nok Danmarks største udvalg i økologiske ørreder, herunder den koldrøgede filetside, som vi fik diplom med hjem for på Foodexpo-messen i konkurrencen "Danmarks sundeste pålæg".

Ørreder i forelstørrelse (=mindre ørreder/portionsstørrelse) Vi har i alle årene fået dem fra Todbøl Dambrug her i Thy, men de er desværre stoppet. Så vi får nu de små økologiske ørreder fra Vork Dambrug ved Egtved. De leverer heldigvis også nogle fantastiske ørreder, som vokser sig gode og velsmagende ved Vejle Ådal. Men, vi har lidt en udfordring med at levere dem ferske hele tiden pga. af afstanden til Egtved. Det arbejder vi på en løsning med.

De helt store ørreder, køber vi nu også fra Vork Dambrug. De har yderligere den fordel, at de er laksefarvede i kødet. Dog ikke så meget, som konventionel opdrætslaks fra f.eks. Norge. Vi syntes, til gengæld, de smager meget bedre, faktisk meget i retning af den gode rigtige vildlaks, som ikke er til at få fat på (jo Canadisk, men det er en helt anden mere tør laks). Og så er de her jo økologiske :-). Vi kan klare dem helt skind- og benfri fileter, akkurat som med laks. Så de er et reelt alternativ til både konventionel laksefilet, og naturligvisogså den udenlandske økologiske laksefilet. Hvor de her jo er danske :-)

Der er meget strenge krav til både foder og medicinering i økologisk dambrug. Det kan du læse mere om her.

Du kan læse mere om ørrederne på vores almindelige hjemmeside. Vil du vide meget mere om økologi i al almindelighed, så besøg Økologisk Landsforenings hjemmeside her.

 

Bemærk, det er nyt, at Todbøl Dambrug er stoppet, og de store ørreder er ikke helt færdige med at vokse sig store, men omkring uge 34 skulle vi have dem igen, så husk at tilmelde dig vores nyhedsmail (i nederste højre hjørne) så får du en mail, når vi er klar :-){{amount}}
{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}