Økologiske ørreder

Vi var de første herhjemme til at udbyde ferske, friske økologiske ørreder og røgede ørreder til hele landet. Vi tilbyder i dag stadig nok Danmarks største udvalg i økologiske ørreder, herunder den koldrøgede filetside, som vi fik diplom med hjem for på Foodexpo-messen i konkurrencen "Danmarks sundeste pålæg".

Ørreder i forelstørrelse (=mindre ørreder/portionsstørrelse) Det var dem, det hele startede med, og dem har vi i rigtig mange år fået fra Todbøl Dambrug her i Thy, men de er desværre stoppet. Der har så desværre, derefter, været en generel mangel på de små økologiske ørreder i Danmark, og det håber vi bliver bedre. Men, vi prøver nu at udbyde nogle som ferske en gang i mellem, og ind i mellem det, så som frosne. Så husk at tilmelde dig vores nyhedsmail i nederste højre hjørne (hvis du ikke allerede får den), for så får du besked, når vi har dem som ferske. De små ørreder er hvide i kødet.

De helt store ørreder, køber vi nu igen fra Musholm Havbrug, hvor de er opdrættet økologisk i saltvand ved Karrebæksminde. De er laksefarvede i kødet, så de ser ud som laks. De er dog ikke helt så røde i kødet som noget konventionel opdrætslaks fra f.eks. Norge (og de kan deruodver svinge lidt i farven). Vi syntes, til gengæld, de smager meget bedre, faktisk meget i retning af den gode rigtige vildlaks, som ikke er til at få fat på (jo Canadisk, men det er en helt anden mere tør laks). Og så er de her jo økologiske :-). Vi kan klare dem helt skind- og benfri fileter, akkurat som med laks. Så de er et reelt alternativ til både konventionel laksefilet, og naturligvisogså den udenlandske økologiske laksefilet. Hvor de her jo er danske :-)

Der er meget strenge krav til både foder og medicinering i økologisk dambrug. Det kan du læse mere om her.

Du kan læse mere om ørrederne på vores almindelige hjemmeside. Der finder du også link til vores erklæring om økologikontrol fra Fødevarestyrelsen. Vil du vide meget mere om økologi i al almindelighed, så besøg Økologisk Landsforenings hjemmeside her.{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}