Torskerogn - bukser - Fiskehusets kogetips

Torskerogn - bukser - Fiskehusets kogetips

Har du først smagt rigtig kogt torskerogn, også kaldet bukser pga. den udprægede buskefacon, så spiser du nok aldrig dåserogn mere :-)

Kogt torskerogn er en hel hovedret i sig selv (f.eks. sammen med kartofler/fiskesennepssauce/grønsager) ligesom den kan være tilbehør til kogt torsk, og så er en rest også fortrinlig til forret/pålæg, ligesom en rest også steges i skiver på panden dagen efter, så er den en ny hovedret.

Nyd den i sæsonen, som her i Vesterhavet er på sit højeste omkring januar/februar måned.

Vores opskrift på kogt torsk, finder du her

 

Arbejdstid:  5 min.

Tilberedningstid:  25-45 min.

Antal portioner:  4

 

Ingredienser

  • 600-800 g fersk torskerogn/bukser
  • Pergamentpapir/bagepapir eller evt. en kogepose (brug ikke alufolie, da det afgiver gift til kogevandet og torskerognen)
  • Vand (så torskerognen er dækket), og for hver ½ liter vand tilsætter du følgende kogekrydderier:
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • 5 peberkorn

Fremgangsmåde

Pak den ferske torskerogn ind, og kom den i en gryde, og dæk den med vand. Tilsæt kogekrydderierne (eddike, salt og peberkorn - bemærk mål er angivet pr. ½ liter tilsat vand) og bring gryden op at simre (må ikke bulderkoge, for så revner den lettere, men en revnet torskerogn smager dog også godt).

Alt efter størrelse på bukserne, skal de simre i gryden i ca. 25-45 minutter.

Når kernetemperaturen er 70 grader, er torskerognen færdig. Har den ikke fået nok er den blød og eftergivende (og ser rå ud inderst). Får den for meget, bliver den tør og kedelig. Med lidt øvelse kan du også mærke på den, når den er færdig, så "giver den ikke efter mere".