Ørredfilet, koldrøget, ØKOLOGISK - den med diplomet :-)

Pris fra 140,00 DKK

Det hele begyndte for flere år siden med, at Todbøl Dambrug her fra Thy havde nogle økologiske portions-ørreder, som voksede sig lidt for store, og så aftalte vi, at de skulle lade dem vokse endnu større, for derved er de store nok til, at vi kan rense, filetere og KOLDRØGE dem til flotte og velsmagende filet-sider, og det var sammen med det ferske produkt noget, der faldt i kundernes smag. Desværre er Todbøl Dambrug ophørt.
I det hele taget har det været noget turbulent med at skaffe økologiske ørreder de seneste par år, men nu har vi endelig igen de fine, flotte, faste og røde/lyserøde økologiske ørreder fra havopdræt Musholm (opdrættet ved Karrebæksminde). De er selvfølgelig opdrættet efter de strenge regler, der er for opdræt af økologisk fisk, så her er du sikker på at få et helt rent produkt, og smagen er helt i top også, da det er opdræt i saltvand. Og ørrederne er endda større end nogensinde før. Så fileterne af dem er samme størrelse som de store laksefileter, vi ellers sælger, og de er et glimrende helt rent alternativ til laks.

Musholm fisker kun op én gang om året, så vi starter med en frossen råvare, men da den opbevares meget koldt, har det ikke noget at sige for kvaliteten, og det produkt, som vi sender ud her er helt nyrøget.

Som alt andet koldrøget her, så tørsalter/håndsalter vi med grube/stensalt, og det driver en del væde ud af fileterne. Under denne proces, går vi og mærker på fileterne, for når de giver efter for tryk på en helt speciel måde, så er de saltede nok, og vi skyller saltet af dem, og så koldrøger vi dem  - også som ægte håndværk - over renset bøgesmuld i præcis den tid, der er nødvendig, for at give dem deres perfekte smag og konsistens. Rigtig mange, der har smagt en skive af vores koldrøgede ørred, siger, at "den smelter på tungen".

Koldrøget fisk er jo kendetegnet ved, at der røges ved så lave temperaturer, at fisken bliver fast, og dermed kan skæres i pæne tynde skiver - se billeder. Det er slet ikke svært at gøre selv. Det bliver lettest med en rigtig laksekniv, så hvis du ikke har sådan en allerede, så er der et ønske til ønskesedlen nu, for den er brugbar til mange andre ting :-)

 

Mængden på 800 g svarer til cirka en hel side, eller et stykke af en større side, men bemærk, vi også udbyder et stykke af en filet på 300 g, som et alternativ, hvis 800 g er for meget, ligesom der er storkøbsrabat ved 5 og 10 kg.


Dette produkt kan indeholde små nerveben.

Holdbarhed (ved maks. 5 gr. C): 14 dage i ubrudt emballage, efter åbning ca. 5 dage. Kan også fryses ved modtagelsen og holde sig i 3 måneder ved min. -18 gr. C.

Ørredfilet, koldrøget, ØKOLOGISK - den med diplomet :-)
Varer
 
Pris
Note
Antal
 • 300 gram

  140,00 DKK

  Kan bestilles

 • 800 gram

  338,00 DKK

  Kan bestilles

 • 5 kg

  1.735,00 DKK

  Kan bestilles

 • 10 kg

  3.346,00 DKK

  Kan bestilles

Bemærk at disse produktbilleder ikke nødvendigvis reflekterer mængden.

Kategori: Opgraderinger

Varer
Pris
Note
Antal

Fiskehusets koldrøgede økologiske ørredfilet, er et helt unikt produkt, som ingen andre laver, og det smager rigtig godt både på rugbrød og lyst brød samt naturligvis i salater, ligesom den kan bruges i madlavningen  - se vores opskrift her på koldrøget økologisk ørredfilet med båndnudler (varm mad)

SE OGSÅ BILLEDE MED DIPLOM. Vi fik et flot diplom med hjem i konkurrencen "DANMARKS SUNDESTE PÅLÆG". Kåringen foregik på FoodExpo messen, som er Danmarks største fødevaremesse. De øvrige 2 nominerede produkter var fra udlandet, og vores var i øvrigt også det eneste økologiske produkt :-)

Se uddrag her nedenfor fra pressemeddelelse, som Herning Messecenter udsendte i den forbindelse. Her kan du se, at det er "hvem som helst", der har ladet vores produkt komme igennem dette smalle nåleøje.

Her er uddrag fra pressemeddelsen, som Messecenter Herning udsendte:
"Kreativ idé, god smag og rent produkt" var blandt kommentarerne hos Foodexpos dommerpanel, da de smagte sig igennem de mange produkter til Foodexpos udstillerkonkurrence - Danmarks sundeste mad.

Opgaven var at nominere de bedste produkter inden for tre kategorier: Pålæg, Mellemmåltid og Drikkevarer.

Dommerpanelet består af:
. Per Mandrup, chef for det danske kokkelandshold
. Ghita Parry, formand for Kost- og Ernæringsrådet
. Orla Zinck, fødevareekspert og medejer af Dansk Catering Center
- Standarden har været høj blandt de indsendte produkter, og der var hård kamp om finalepladserne. De besøgende på Foodexpo kommer til at opleve kreative fødevarer og nytænkning blandt konkurrencens finaledeltagerne.

Kunder der har købt dette produkt har også købt

{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}