Ål, flået, vildål fra saltvand, FROST

419,00 DKK

På kundeopfordring udbyder vi som en service vildål, vi selv har frosset ind. Du kan risikere, at ålene kan tø op på vej til dig, og derfor skal de spises indenfor et par dage efter pakken er ankommet, og fødevaremyndigheder anbefaler ikke at genindfryse optøede frostvarer. Er ålene frosne ved ankomsten, kan du fryse dem i ca. 3 måneder. Om sommeren har vi ind i mellem også ferske. Forhør nærmere, også hvis du skal bruge en speciel mængde. Når alt dette er sagt, så lider en ål ikke kvalitetstab af betydning ved at blive frosset.

Denne ål har levet sit liv som vildål i saltvand i Danmark og er fanget danske kystfiskere ved Lolland, og det er en flot stegeål i en pæn stegestørrelse. Af hensyn til smagen er det vigtigt, at det er en vildål fra saltvand, og at den har den helt rigtige stegestørrelse.

Ålen er flået og blodrenset, så du skal blot klippe finnerne af og skære den i stykker og til slut skylle den. Derefter vil vi foreslå, at du vender den i æg og rasp eller endnu bedre i vores panermix (se relaterede varer her nedenfor), og steger den på panden i smør til kødet kan skille fra benene (den sidste tid, kan sagtens foregå i ovnen, for det tager lidt tid, på panden, hvis du skal stege mange).

Tilbehøret man spiser til ål er meget egnsafhængig, men vi foreslår hvide kartofler, persillesovs og braiserede stykker af bladselleri og evt. en tyttebærsyltetøj til. Vi spiser faktisk selv hjemmelavet jordbærsyltetøj til, men her er det vigtigt, at det er en syltetøj med meget lidt sukker tilsat.

Den mængde, du skal bruge, kan være svær at beregne. Skal du holde ålegilde, så anbefaler vi 1 kilo ål til 3 voksne (blandet mænd og kvinder). Er det ene mænd, kan de komme i tanke om at spise 500 g hver. I modsætning hertil serverer plejehjemmene kun 160 g ål pr. person ;-). Men, ring og tal med os om det, hvis du er i tvivl om mængden.


Vi afsender dette produkt på frost herfra. Da det sendes som kølevare, kan det være optøet, når det kommer frem. Er det ikke optøet, kan du fryse det videre i 2-3 måneder. Er det optøet, kan det holde sig på køl (ved max. 5 gr. C.) 3 dage fra vores pakkedato/afsendelsesdato.

Dette produkt indeholder ben. Ben er med til at afgive smag og karakter til fisken under tilberedning.

Ål, flået, vildål fra saltvand, FROST
Varer
 
Pris
Note
Antal
  • 1,0 kg

    419,00 DKK

    Kan bestilles

Bemærk at disse produktbilleder ikke nødvendigvis reflekterer mængden.

Kunder der har købt dette produkt har også købt

{{product.Title}}

{{discount | currency_format}}